Arepas/Dumplings

 


Whenever I make 'arepas'  I think about my father.  He would get up early on a Sunday morning and start making his famous 'arepas'. I can remember seeing him in the kitchen kneading the dough and shaping his dumplings. "Gloria," he would scream out to my mother. "Make me some beans for the dumplings." We'd get up with the smell of these quick simple and delicious dumplings. We would put butter on them and eat them for breakfast.

Arepas / Dumplings

Ingredients:

4c All purpose flour

1 1/2 tsp baking powder

1/2 tsp salt 

1/4 tsp of sugar

1/2c of butter (softened at room temperature)

About 3/4c warm water

Cooking oil for frying


Procedure:

* In a bowl combine flour, baking powder and sugar and mix. 

 * Add the softened butter into the dry mixture. Use your hands to combine the butter with the dry mixture until it feels sandy.

* In a seperate bowl, add the salt to the warm water and mix it well.

* Slowly add the water to the dough mix and knead it until you get one large piece of dough.

* Cover the bowl with a damp towel and set a side for about 30 minutes to an hour.

* When the dough is ready, roll into several small balls. On a clean surface sprinkled with  flour, flatten the dough out with a rolling pin (or a glass bottle) to make round 1/4 inch flat circles. (My father used to use coke bottles)

* Heat oil in a skillet.  Place the 'arepa' in the heat slowly. Cook each side for about 30 to 40 seconds or until golden brown.

ENJOY!!!!_________________________________________________________________

Cada vez que hago 'arepas' pienso en mi padre.  Se levantaba temprano un domingo y  comenzaba a hacer sus famosas 'arepas'. Puedo verlo en la cocina amasando la masa y dando forma a sus arepas. "Gloria", le gritaba a mi madre. "Hazme unas habichuelas (frijoles) para las arepas". Nos levantábamos con el olor de estas arepas rápidas, simples y deliciosas. Les poníamos mantequilla y nos la comíamos para el desayuno.

Arepas / Dumplings

Ingredients:

4 tazas de harina para todo uso

1 1/2 cucharadita de levadura en polvo

1/2 cucharadita de sal

1/4 cucharadita de azucar

1/2 taza de mantequilla (ablandada a temperatura ambiente)

Aproximadamente 3/4 taza de agua tibia 

Aceite de cocinar para freir


Procedimiento

* En un tazón combine la harina, el polvo de hornear y el azúcar. Mezcle con una cucharada.

* Agrega la mantequilla a la mezcla. Use sus manos para combinar la mantequilla con la mezcla hasta que se sienta arenosa.

* En un vasa agrega la sal al agua tibia y mezcla bien.

* Agrega lentamente el agua a la masa a amasa hasta obtener un gran trozo de masa.

* Cubre el recipiente con una toalla húmeda y déjelo a un lado durante 3o minutos a una hora.

* Cuando la masa esté lista enrollala en varias bolitas. Sobre una superficie limpia espolvoreada con harina aplana la masa con un rodillo (o una botella de vidrio) para hacer círculos planos redondos de 1/4 de pulgada. (Mi padre solía usar botellas de coca cola).

* Caliente el aceite en una sartén. Coloca la 'arepa' al fuego lentamente. Cocine cada lado durante unos 30 a 40 segundos o hasta que se doren. 


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